Bitumen dak

Een plat dak bestaat in veel gevallen uit bitumen dakbedekking. Het is ook mogelijk om bitumen in een helling te plaatsen.

Kosten van een bitumen dak

Om de kosten van bitumen dak te benoemen kijken we naar het diverse werkzaamheden:

  • Vervangen van het gehele dak
  • Repareren van het bitumen dak
Plaatsen van een bitumen bedekking over reeds bestaande dak.

vervangen van het bitumen dak

In sommige gevallen is het beter om het gehele dak in 1 keer te vervangen in plaats van het repareren. Om de levensduur van het dak te kunnen garanderen is reparatie niet altijd voldoende. Normaliter gaat een bitumen dakbedekking zo een 25 jaar mee en dient daarna vervangen te worden om lekkages te voorkomen.

De kosten waarmee rekening gehouden dient te worden zijn hieronder in het tabel af te lezen. Hierbij kijken we vooral naar het dakoppervlak en de huidige staat van het dak. Hiermee heb je indicatie van de kosten die verwacht kunnen worden.

Toelichting op de prijs

Om een idee te krijgen van de bovengenoemde prijs, deze is gebaseerd op de werkzaamheden die wij de afgelopen 3 jaar hebben gedaan in de regio Rotterdam. Het kan per regio verschillen wat een dakdekker vraagt uiteraard. Hierbij zullen er ook diverse verschillen zijn tussen de diverse bedrijven. Om een concrete prijs te ontvangen is het aan te raden om offertes aan te vragen van dakdekkers in de regio

Bij het vervangen van het dak kan het ook slim zijn om naar alternatieven te kijken. Bekijk een overzicht van de mogelijkheden in dakbedekking. Naast de prijs kunnen andere daken ook voordelen opleveren.

Bij het repareren van een lekkage zal men vast houden aan het bitumen dak. Dit is dan uiteraard de goedkoopste en snelste oplossing.

Goedkope oplossing

Bitumen is over het algemeen een goedkope wijze van dakbedekking. Makkelijk aan te brengen en te repareren. Daarbij is het materiaal in verhouding met andere dak soorten ook relatief goedkoop en snel gelegd. Een dakdekker die het tegen een voordelig tarief kan legen zijn eenvoudig te vinden.

Waaruit bestaat bitumen

Wat is de levensduur?

Een klein nadeel van bitumen is dat het een beperkte levensduur heeft. Dit moet enkel niet afschrikken, want bitumen moet alsnog bijna nooit vervangen te worden wegens de levensduur. Deze is namelijk nog steeds een goede 35 jaar. Dit is vooral belangrijk om in gedachte te houden op het moment dat er een woning gekocht wordt. Zo kan er nagevraagd worden hoe oud het dak is om zo een idee te krijgen over deze toe is aan vervanging.

Wanneer vervangen van het dak?

Onderhoud van bitumen dak

Om de levensduur van het dak te verlengen is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hiermee word op lange termijn direct bespaard om het vervangen van het dak. De tips hiervoor zijn vrij eenvoudig toe te passen en hiermee kan ook eventuele schade vroegtijdig worden gevonden en opgelost.

Dakdekkers uit uw regio vergelijken

Het vergelijken van dakdekkers helpt bij het krijgen van een juist beeld. Naast het ontvangen van de kosten is het ook goed om in contact te komen met een dakdekker uit de regio. Deze kunnen de klus uitvoeren op het moment dat hier een goede prijs en afspraken voor op tafel komen.

Het aanvragen van een vergelijking is geheel gratis en daarom valt er niks te verliezen. De bedrijven staan klaar om een offerte op te stellen. Op basis van enkele vragen kan men een prijs neerleggen.

Tijdelijk oplossing lekkage

[et_pb_section admin_label=”Sectie” global_module=”122″ fullwidth=”on” specialty=”off” …